Masa depan Salah di tangan Liverpool

Rabu 12 Januari 2022 10:39

Mohamed Salah menegaskan dia tidak menuntut kontrak 'tidak masuk akal' kerana dia sekali lagi menegaskan masa depannya bersama Liverpool berada di tangan kelab.

Kontrak bintang Mesir itu akan tamat pada penghujung musim 2022-23 dan kedua-dua pihak masih belum menemui kata sepakat.

Pemain berusia 29 tahun itu sebelum ini telah menyatakan dengan jelas bahawa dia mahu kekal di Anfield tetapi terpulang kepada pemilik Reds, Fenway Sports Group, untuk mencapai persetujuan yang boleh diterima.

Bercakap kepada GQ, Salah menyeru kelab itu untuk menunjukkan penghargaan mereka atas apa yang telah dicapainya sejak menandatangani kontrak dari Roma pada 2017.

"Saya mahu kekal, tetapi ia bukan di tangan saya. Ia di tangan mereka," katanya. 

"Mereka tahu apa yang saya mahu. Saya tidak meminta perkara yang tidak masuk akal."

"Pokoknya adalah apabila anda meminta sesuatu dan mereka menunjukkan kepada anda bahawa mereka boleh memberi anda sesuatu, [mereka sepatutnya] kerana mereka menghargai apa yang anda lakukan untuk kelab."

"Saya telah berada di sini untuk tahun kelima saya sekarang. Saya sangat mengenali kelab itu. Saya suka peminat. Peminat menyayangi saya. Tetapi dengan pentadbiran, mereka telah diberitahu keadaannya. Ia di tangan mereka."


(Foto Liverpool FB) 

Artikel Berkaitan

Klopp mahu terus kejar Man City

09:56 17-01-2022

Arteta puji aksi bertahan anak buah

10:18 14-01-2022