Vinicius mahu kekal di Madrid

Rabu 22 Jun 2022 09:57

Vinicius Junior mendedahkan hasratnya untuk kekal bersama Real Madrid, selepas mengisytiharkan yang dia akan terus bersama pasukan terbaik di dunia tersebut.

Pemain sayap itu pada mulanya bergelut untuk mencipta nama selepas tiba dari Flamengo pada 2018 dengan bayaran yang dilaporkan Euro 46 juta.

Bagaimanapun, Vinicius menikmati musim cemerlang dalam penggal 2021-22, menjaringkan 22 gol dalam 52 perlawanan dalam semua pertandingan, lebih tujuh daripada dalam 118 perlawanan untuk Los Blancos dalam tiga kempennya sebelum ini (15).

Pemain antarabangsa Brazil itu juga mencatatkan penglibatan gol terbanyak oleh pemain LaLiga yang dilahirkan pada 2000 atau selepas merentasi semua pertandingan (38 – 22 gol dan 16 bantuan).

Vinicius menjaringkan gol kemenangan dalam perlawanan akhir Liga Juara-Juara (UEFA Champions League) menentang Liverpool, tetapi terdapat beberapa cadangan dia boleh tergoda dengan perpindahan ke Paris Saint-Germain.

Dia telah meredakan kebimbangan Madrid itu dengan mengumumkan hasratnya untuk tinggal di ibu negara Sepanyol itu, dengan jangkaan dia akan menandatangani kontrak baharu sehingga Jun 2027.

"Saya akan meneruskan dalam pasukan terbaik di dunia... ia adalah pasukan yang paling bersatu sejak saya tiba. Sambutan keraian amat berbeza tahun ini. Kami semua berasakan sesuatu yang istimewa," katanya.

"Pemain muda tiba dengan Rodrygo, [Eder] Militao, [Eduardo] Camavinga dan saya. Semua orang suka antara satu sama lain dan itu penting.

"Ia adalah suasana terbaik di dunia. Semua orang mahu berada di sana. Yang paling berpengalaman memberi kita ketenangan fikiran dan kebebasan untuk melakukan apa yang mereka mahu."

(Foto Inter FB)

Artikel Berkaitan

Son sasaran terbaru Real Madrid?

09:41 24-06-2022

Neymar tidak akan tinggalkan PSG

09:37 24-06-2022